27 јул 2014

Vreme JESTE da se probudimo

Ovaj kratak blog post je inspirisan autorskim tekstom Aleksandra Vučića koji je izašao na gotovo svim portalima.
* * *
O kakvim to reformama priča ovaj čovek?
- Priča o tajkunima koji su ojadili zemlju, a tesno sarađuje sa njima. Šta bi sa Miškovićem? I da li je slučajnost što je pušten na slobodu, tek nakon rasta Vučićevog političkog rejtinga?
- Priča o nekakvoj hrabrosti i poštenju, a dozvolio je da se srpska zemlja otima ljudima koji od nje žive i ispod cene daje Arapima, koji će zauzvrat sagraditi njegov mauzolej pod nazivom "Beograd na vodi".
- Priča o srpskoj Vojvodini, a ne priznaje legalno izabranu vlast i građane koji u njoj žive.
- Priča o otpuštanju iz javnog sektora, a pritom ćuti o tome da je od dolaska SNS-a na vlast na teret budžeta stavljeno još najmanje 100.000 stranačkih praznoglavaca.
- Priča o preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima, a umesto da im olakša život i poslovanje, sada još sprovodi harangu i dodatno ih pritiska tzv. suzbijanjem "sive ekonomije", umesto da sivu ekonomiju traži tamo gde je ima u izobilju.
- Priča o timu i ljudima, dok na lokalu ima cirkus na koji uopšte ne obraća pažnju, jer mu je pre svega stalo da zadrži većinu, tj. podršku unutar sopstvene stranke, koja je očigledno podeljena na dve ili tri frakcije.
- Priča o Beogradu na vodi, dok mali gradovi i sela sve više propadaju, a ljudi koji su u njima živeli odlaze van Srbije ili u Beograd - trbuhom za kruhom.
- Priča o časti, a nije spreman da se suoči sa ozbiljnim i argumentovanim optužbama za plagiranje doktorata svih njegovih ljudi.
- Priča o slobodi, a jedino što je usavršio od kada je došao na vlast jeste armija stranačkih botova, kao i metodiku pritisaka na medije. To mu odlično ide.
* * *
Srpsko društvo je u raspadu. Iz zemlje su otišli skoro svi koji su nešto vredeli. Sada je mnogo teže nego ikada ranije napraviti bilo kakve promene. Svi ćute - zastrašeni gubitkom sitnih privilegija. Mi dakle guramo pod tepih činjenicu da nam ovaj čovek i njegova cirkus-vlada neće doneti ništa dobro. To znamo isuviše dobro, ali ipak ćutimo!
Dugoročno gledano, bez promena smo na putu do propasti. Zato nam JESTE potrebno buđenje. I to što pre.

Нема коментара:

Постави коментар